Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Πάρτι μασκέ στο σαλόνι!!!

"Καλώς το καρναβάλι με τους τρελούς χορούς,
που ντύνει μασκαράδες μεγάλους και μικρούς.
Καλώς το που σκορπάει κορδέλες, κομφετί,
είναι για τα παιδάκια η πιο τρελή γιορτή.
"Χορέψτε, τραγουδήστε" μας λέει η γιαγιά,
"Aχ! πόσο θα 'θελα κι εγώ να μπόραγα παιδιά".

Απόκριες και το κέφι καλά κρατεί... ή μήπως όχι. Συνήθως τις Απόκριες ντυνόμαστε καρναβάλια, μπαίνουμε σε διάθεση παιχνιδιάρικη, χορευτική κια ξεκλέβουμε λίγο χρόνο για να πάμε με τα παιδιά μας ή και χωρίς σε κάποιο πάρτι μασκέ! Χορεύουμε, τραγουδάμε, γελάμε... ή μένουμε θεατές, κοιτάμε διαρκώς το ρολόι και περιμένουμε να περάσει η ώρα και να πάμε στο σπίτι!!

Εμείς σας έχουμε πρόταση εναλλακτική, πιο ξεκούραστη και με λιγότερη προετοιμασία. Βάλτε λίγη φαντασία, αυθορμητισμό, χαμογελάστε, κλείστε το μάτι πονηρά στα παιδιά σας και αποδράστε αποκριάτικα στο σαλόνι του σπιτιού σας!!Εμείς το κάναμε το Σάββατο που μας πέρασε και περάσαμε όμορφα!!!
 

Βάλαμε αποκριάτικα τραγούδια, τα γνωστά...  Bamboleo, Baila me από Gipsy Kings, Parapapapa (Loona), Bomba (King Africa) και φυσικά, το σουξέ της εποχής που δεν πρέπει να λείπει από κανένα πάρτι, Ai Se Eu te Pego (Michel Telo), διαθέσιμα όλα στο youtube. Χορέψαμε ελεύθερα, συγχρονισμένα, κάποια τα χορογραφήσαμε!!!  Και μετά αρχίσαμε το παιχνίδι με τις σερπαντίνες... ποιος θα εκτοξεύσει πιο μακριά ή πιο ψηλά την σερπαντίνα, σερπαντινοπόλεμος, ποιος θα πετύχει με την σερπαντίνα τον μπαμπά ή την μαμά που μετακινείται, "Εξαφανίστε τον μπαμπά" (που τόλμησε να καθίσει στην πολυθρόνα) με  σερπαντίνες!!!! Και το καλύτερο, "Ξετύλιγμα- τύλιγμα σερπαντίνας" σε ζευγάρια!!! Ο ένας κρατάει την σερπαντίνα και το ταίρι του, κρατώντας την μία άκρη ξετυλίγει το ρολό τυλίγοντάς το ταυτόχρονα, περιστρεφόμενος γύρω από τον εαυτό του!!! Είστε τολμηροί;;; Πετάξτε κομφετί, βάψτε ο ένας τον άλλον... μα πάνω από όλα αυτοσχεδιάστε!!! Όταν σε κάθε τι που κάνουμε βάζουμε την προσωπική μας σφραγίδα το απολαμβάνουμε περισσότερο... 

Αφήστε για λίγο τα προβλήματά σας στην άκρη και δοκιμάστε το... είναι αναζωογονητικό να γινόμαστε παιδιά με τα παιδιά μας!!!

Καλή διασκέδαση και Καλές Αποκριές!!!


Φ.Β.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου