Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Καλή εβδομάδα μ' ένα βιβλίο!

Φωτεινή Βασιλείου
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΑΣ
Εικονογράφηση: Βασίλης Γρίβας
ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ, Αθήνα, 2010
σελ. 48


Οι ιστορίες με τις βασιλοπούλες έχουν πάντα κάτι που ταξιδεύει τα παιδιά. Σχεδόν πάντα έχουν μέσα ένα βασίλειο, έναν ιππότη, έναν δράκο οπωσδήποτε και...φρουρούς. Πολλούς φρουρούς.


Η συγκεκριμένη βασιλοπούλα, έχει όλα τα παραπάνω, έχει ακόμα μια μαγείρισσα, μια γαζία, έναν κηπουρό, μερικά πιατάκια, κατσαρόλα φυσικά και...ένα μυστικό!


Κι όπως όλοι όσοι έχουν μυστικά, έτσι κι αυτή, προσπαθεί να το κρατήσει καλά κρυμμένο. Ωστόσο, τα πράγματα δεν γίνονται πάντα όπως τα σχεδιάζουμε. Ο έρωτας της χτύπησε την πόρτα (τοκ τοκ) και ο ιππότης της εμφανίστηκε μπροστά της από το πουθενά. Και τώρα; Τι γίνετε; Πως θα μπορέσει να του κρυφτεί; Αφού όλοι όσοι πέρασαν για να την κάνουν γυναίκα τους, μόλις ανακάλυπταν "αυτό που δεν έπρεπε" το έβαζαν στα πόδια; Ε; Πως; 
.....
.....
Μα σοβαρά τώρα; περιμένετε να σας το πω; Όχι βέβαια!! Το βιβλίο μπορεί από μόνο του να σας απαντήσει σε όλα τα ερωτήματά που μπορεί να σας δημιουργήθηκαν.


Ποιο είναι το μυστικό της βασιλοπούλας; 
Με ποιον τρόπο θα το ανακαλύψει ο ιππότης;
Θα μείνει ή θα φύγει;
Αυτός; Έχει μυστικά;
Τι θα γίνει τελικά; "Θα το πάρει το κορίτσι;"


Μια ιστορία μαγική και μυστική ταυτόχρονα. Για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά. Για ανθρώπους που είναι διαφορετικοί κι όμως τόσο ίδιοι. Μια ιστορία γραμμένη σε έξυπνα στιχάκια που όταν τη διαβάζεις, μοιάζει με τραγούδι.
Όταν τελειώσεις με την ανάγνωση, μπορείς να γίνεις εσύ ο πρωταγωνιστής του παραμυθιού. Το βιβλίο σου προτείνει ιδέες να μεταμορφωθείς, να δημιουργήσεις τα σκηνικά και να μάθεις τα λόγια σου.Έτσι μπορείς να παρουσιάσεις τη δική σου θεατρική παράσταση.


Ένα βιβλίο μαγικό για όλα τα παιδιά, και ιδανικό για όλους τους γονείς και τους δασκάλους, αφού μπορούν να εκμεταλλευτούν  δημιουργικά τις τελευταίες σελίδες αξιοποιώντας τις δραστηριότητες που προτείνονται.


Σας το προτείνω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ
Σας φιλώ και σας αγαπώ
Μάρθα


Υ.Γ. Σε λίγες μέρες η Φωτεινή Βασιλείου, θα μας δώσει συνέντευξη. Πιθανόν να εξασφαλίσουμε συνέντευξη και από την ίδια την βασιλοπούλα!!!


Και μην ξεχνάτε    "...και αν στον κόσμο αυτό, παράξενα συμβαίνουν, υπάρχουν πάντα μυστικά που τη ζωή ομορφαίνουν"

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!
    ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ...
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΗ ΓΙΑΤΙ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΑΝΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ... ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ.
    ΜΗ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙ ΓΡΑΦΩ.
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή