Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Dancing... at home!!!

Ο χειμώνας φέτος είναι μακρύς, τα γεγονότα που εξελίσσονται στην πολιτική σκηνή της χώρας τουλάχιστον δραματικά και η διάθεση όλων διασωληνωμένη... Τι κάνουμε όμως όσοι έχουμε μικρά παιδιά; Την ώρα εκείνη που, παρόλο που έχουν παίξει με τα παιχνίδια τους, μεταξύ τους, έχουν μαλώσει, τα' χουν ξαναβρεί, έχουν φάει... άντε είδανε και κανένα DVD, η έξοδος είναι απαγορευτική... και η ενέργειά τους περισσεύει;
Θα σας πω εμείς τι κάνουμε κάποιες φορές...
Σπρώχνουμε τον καναπέ του σαλονιού, ώστε να εξοικονομήσουμε χώρο, βάζουμε μουσική ανάλογα με την έμπνευση της στιγμής, ανεβάζουμε την ένταση, αν η ώρα το επιτρέπει και ... χορεύουμε!!
Για προθέρμανση... χοροπηδάμε, στριφογυρνάμε, γινόμαστε ζευγάρια, κάνουμε κύκλο, τρενάκι... οτιδήποτε... σε βαθμό ξεβιδώματος!!!
 Και αφού ζεσταθούμε αρχίζουμε το παιχνίδι.  Παίρνουμε έναν σκούφο (εναλλακτικά καπέλο, κασκόλ, γάντια, οτιδήποτε υπάρχει διαθέσιμο) και ορίζουμε κάποιον ως αρχιχορευτή!!! Είναι αυτός που αυτοσχεδιάζει χορευτικά και οι υπόλοιποι (όσοι είμαστε.. ένας, δύο, τρεις... περισσότεροι;;;;; ακόμη καλύτερα), μιμούμαστε τις κινήσεις του. Με το τέλος ενός τραγουδιού ή χαμηλώνοντας την μουσική δίνουμε το σύνθημα και  ο σκούφος αλλάζει κεφάλι !!!!

 
"Ο χορός καλά κρατεί" ... και για όσο έχει διάθεση η ομάδα... 
Ένα παιχνίδι άκρως διασκεδαστικό για τα παιδιά και τονωτικό για τους γονείς!!! Δοκιμάστε το...
Φωτεινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου