Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Και το όνομα αυτής... Μιντότο!!!

Απόγευμα Τετάρτης, τα μείον έξω... αρκετά, κλεισμένοι στο σπίτι από το πρωί καθώς "ανεστάλη η λειτουργία των σχολείων λόγω κακοκαιρίας", ο μικρός στον οδοντίατρο και το αιώνιο ερώτημα που απασχολεί κάθε γονιό να επιστρέφει... "Πως να απασχολήσω την 4χρονη κόρη μου;;;"
Αποφασίζουμε, έτσι, να κατασκευάσουμε με ότι υλικά διαθέτουμε στο σπίτι μια κούκλα για κουκλοθέατρο. Ετοιμάζουμε το πεδίο δράσης: κουβέρτα στρωμένη στο πάτωμα, υφάσματα από ξεσκονόπανα, εφημερίδες, ψαλίδια, κολλητική ταινία, UHU, ξυλάκια για σουβλάκι, μαρκαδόροι, χρωματιστός σπάγκος για μαλλιά!!! Η μαμά δίπλα να καθοδηγεί, να προτείνει ή απλά να παρατηρεί και η μικρή σε δράση!!!
Και ιδού το αποτέλεσμα...

Ξέρω...δεν είναι το καλύτερο αισθητικά, είναι όμως δημιουργία μιας 4χρονης με ότι υλικά υπήρχαν διαθέσιμα στο σπίτι! Την βάφτισε Μιντότο, είναι μαμά, ζει σε ένα ψηλό βουνό και σύντομα θα αποκτήσει και παιδάκια!!! (Στην εξέλιξη του project). Είναι αυτή η οποία τελικά "έβαλε" την μικρή για ύπνο και αποδείχτηκε πολύτιμη βοηθός μου!!!
Περάσαμε όμορφα και σας συστήνω ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε και εσείς... Αφήστε τα παιδιά σας ελεύθερα να δημιουργήσουν με τις ελάχιστες δυνατές παρεμβάσεις από εσάς και μην σας αφορά το αποτέλεσμα... τα παιδιά σίγουρα θα το χαρούν.
Φωτεινή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου