Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Θέλω να μάθω για το σεξ.

              

Θέλω να μάθω για το σεξ

 
Συγγραφείς: Χοσέ Ρ. Ντιάθ Μόρφα

                      Κατερίνα Μαράσι Κάντια
                      Πιλάρ Μιγαγιόν Λοπεθόσα
                     Μερθέδες Πάλοπ Μποτέγια
Μεταφραστής: Κατερίνα Χριστοδούλου
Εικονογράφος: Βάνε
Εκδότης: Καστανιώτης










 
Συχνά στην προσχολική ή πρωτοσχολική ηλικία τα παιδιά αρχίζουν να εκφράζουν απορίες γύρω από το σεξ, απορίες που φέρνουν τους μεγάλους σε αμηχανία και ορισμένοι σπεύδουν να δώσουν λανθασμένες απαντήσεις του τύπου "Τα παιδιά τα φέρνει ο πελαργός" ή "Η γυναίκα μένει έγκυος όταν φιληθεί με τον άντρα στο στόμα" προκειμένου να βγουν από την δύσκολη θέση. ΛΑΘΟΣ!!!!

Οι γονείς, πρωτίστως, είναι υπεύθυνοι  για την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους και οφείλουν να δίνουν απαντήσεις με τρόπο απλό και ξεκάθαρο σε κάθε απορία που εκφράζουν τα παιδιά. Διαφορετικά τα παιδιά θα στραφούν σε άλλους για την αναζήτηση της αλήθειας χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα λάβουν τις σωστές απαντήσεις και οι παρανοήσεις που μπορεί να δημιουργηθούν καμιά φορά είναι επικίνδυνες.

Πολύτιμος βοηθός στο συγκεκριμένο έργο των γονιών (γιατί όχι και εκπαιδευτικών) μπορεί να σταθεί το βιβλίο "Θέλω να μάθω για το σεξ". Το βιβλίο πραγματεύεται ζητήματα όπως "οι συναισθηματικές και σεξουαλικές σχέσεις, οι ανατομικές διαφορές μεταξύ αντρών και γυναικών, οι μεταβολές του σώματος στην εφηβεία, η γονιμοποίηση και η εγκυμοσύνη, ο τοκετός και οι εσφαλμένες απόψεις γύρω από το σεξ".

Εμείς το αγοράσαμε και διαβάζοντας το παρέα με τα παιδιά συνειδητοποίησα πως δεν υπάρχει θέμα που δεν μπορείς να διαπραγματευτείς με τα παιδιά, αρκεί αυτό να γίνεται  με τρόπο απλό, φυσικό και κατανοητό για την ηλικία τους. Μου το σύστησε ψυχολόγος που ειδικεύεται στην συμβουλευτική γονέων.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ: Δεν ξυπνάμε μια ωραία πρωία και λέμε στα παιδιά μας: "Σήμερα θα μιλήσουμε για το σεξ!!!!" Την αφορμή την δίνουν τα ίδια, εκφράζοντας απορίες σχετικές, πράγμα που μας δείχνει ότι το θέμα άπτεται του ενδιαφέροντός τους και μπορούμε να το συζητήσουμε... Αγοράστε το, βάλτε το σε ένα ράφι και όταν προκύψει σχετικό ενδιαφέρον από τα παιδιά χρησιμοποιήστε το και πιστέψτε με, θα αποδειχτεί πολύτιμος βόηθός σας...

Πρέπει επιτέλους το σεξ να πάψει να είναι θέμα ταμπού... δεν συμφωνείτε;;;

Φ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου